Terug

De Core Training Wheels voor beginners

De Core Training Wheels voor beginners

Wil jij graag een mooie, strakke buik hebben? Bijvoorbeeld een 6-pack of gewoon iets strakker? Dan ben je klaar voor de zomer. Of wil je tijdens het sporten een sterkere core creëren zodat je minder last krijgt van je onderrug?

De Core Training Wheel is dan het perfecte hulpmiddel voor jou. De Core Wheel traint erg effectief je core, buikspieren en rug. Je zult snel resultaat zien. Het is bovendien een goedkoop fitness apparaat voor een effectieve core-workout. Je begint langzaam, maar naarmate je meer spieren opbouwt, kan je de workout verhogen.

Hoe kun je op een effectieve manier een strakke buik krijgen? Hoe kun je je core-spieren versterken met de Core Wheel? Dat wordt in deze blog toegelicht.

Wat is de Core Training Wheel?

Het ziet er eigenlijk heel makkelijk uit. Ze lijken op gewichten, maar zijn juist heel licht. De dragers kunnen draaien. Doordat ze soepel rollen en stevig zijn, kunnen ze je hele lichaamsgewicht dragen. Het is een erg effectief fitnessmiddel doordat je erg veel spieren tegelijk gebruikt om je balans te behouden terwijl je het wiel naar voren en achter beweegt.

Maar het is geen makkelijke oefening, omdat je veel core-spieren tegelijk gebruikt om je balans te bewaren. Maar dit verhoogt juist ook de effectiviteit. Wanneer je begint met de Core Training Wheel, moet je het rustig opbouwen. Hoe? Lees maar snel verder.

Beginnen met trainen met de Core Training Wheel

Wanneer je de Core Training Wheel voor het eerst gebruikt, begin dan vanuit de knielende positie. Vanuit deze positie kun je leren wat de juiste techniek is. Bovendien is het goed om eerst te ervaren wat het effect is van de oefening op je buikspieren, rug en armspieren.

Plaats vanuit de knielende positie het wiel voor je, onder je borst, en zorg dat je in balans blijft. Beweeg jezelf langzaam naar voren. Laat het wiel naar voren rollen terwijl je armen en romp zich rechttrekken. Gebruik je core en buikspieren om vooruit te duwen en terug te rollen. Rol niet te ver naar voren zodat je armen helemaal recht zijn. Het kan in het begin moeilijk zijn om dan weer terug te rollen.

Speel met de Core Training Wheel. Experimenteer met wat je lichaam aan kan. Rol vooruit en kijk hoever je kan gaan zodat je weer terug kan rollen met behulp van je buikspieren. Rol langzaam, stop en rol dan achteruit. Herhaal de reeks 10 keer en neem dan een korte pauze.

Het opbouwen van je spieren met de Core Wheels

Wanneer je deze oefening met meer gemak kan voltooien, probeer dan verder naar voren te rollen. Dit vraagt meer van je spieren, maar helpt ook om je spieren sterker te maken.

Wanneer je zonder problemen een langere rol kan maken, probeer dan te rollen vanuit de plankpositie. Hierbij houd je de knieën van de grond en ondersteun je je lichaam met je tenen. Deze positie is vergelijkbaar met de push-up positie.

Wanneer je de eerste keer de plankpositie probeert, begin dan met korte voorwaartse rollen. Wanneer je na goed oefenen je spieren opbouwt, kun je langere rollen maken. Houd je rug recht in plaats van je billen omhoog te duwen. Dit voorkomt eventuele rugklachten.

Het volgende niveau met de Core Wheels

Wanneer je meerdere, lange, voorwaartse rollen kunt maken in de plankpositie, kun je gaan variëren in de oefening. Je kunt bijvoorbeeld één hand op de grond houden, zoals bij een push-up, terwijl je met de andere hand op het wiel rolt. Ook kun je proberen om je lichaam steeds verder uit te strekken.

Een andere oefening is om met beide handen op de wielen een beweging schuin naar voren te maken. Of maak zijwaartse bewegingen, waarbij beide armen uit elkaar rollen.

De Core Wheels zijn licht, eenvoudig en perfect voor zeer effectieve oefeningen. Doordat je je lichaam in balans moet houden, gebruik je veel meer spieren. Je spieren zullen snel sterker worden en groeien. Bovendien zal je core en rug een stuk sterker aanvoelen.

Ben jij benieuwt naar de Core Wheels voor jouw eigen fitnessoefeningen? FDSports biedt Core Wheels van 2 merken: Pure2Improve Core Training Wheels en de SKLZ Core Wheels. Met welk merk heb jij goede ervaringen?

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    FD Sports 9.1 / 10 - 9,1 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »