Terug

Hoe gebruik je een medicine bal in je fitnesstraining?

Hoe gebruik je een medicine bal in je fitnesstraining?

Een medicine bal is een stabiliteitsbal. De medicine bal is een uitstekend trainingsmiddel waarmee je elk deel van je lichaam kunt trainen. Met de medicine bal kun je je rug, buikspieren en evenwichtsspieren veel gerichter en op een dynamische manier trainen. Bijvoorbeeld door de bal te gebruiken bij push-ups, sit-ups of je kan de bal als een gewicht gebruiken.

Maar hoe kun je de medicine bal effectief gebruiken?

Je hebt dit fitnesshulpmiddel misschien al eens in de sportschool gezien. Of misschien heb je er zelfs al één thuis liggen, ergens bovenin een kast. Maar wat moet je ermee?

Het is tijd om je eigen voordeel uit deze stabiliteitsbal te halen, want het is een fantastisch, leuk en effectief trainingsmiddel.

Waarom een ​​medicine bal?

De medicine ballen van FDSports zijn uitstekende hulpmiddelen voor het opbouwen van kracht, balans, stabiliteit en coördinatie.

Ik heb de voordelen van de medicine bal even voor je op een rijtje gezet:

 1. De ballen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, waardoor je verschillende opties hebt voor oefeningen:
 1. Ze kunnen effectief worden gebruikt voor zo’n beetje elke oefening of beweging die je kunt bedenken, om hiermee het effect van de oefening te vergroten. Bijvoorbeeld zittend, staand, liggend, bij statische bewegingen en bij dynamische bewegingen.
 2. De vloer wordt niet beschadigd tijdens het gebruik van de bal, wat wél het geval is bij dumbbells.
 3. Het is een leuk sportmiddel om heen en weer te gooien in een dynamische oefening met een ander persoon of in een groep.
 4. Je kunt met de medicine bal een oefening doen vol kracht en actie zonder dat je gewrichten onder te hoge spanning komen te staan, doordat je de bal aan het einde van de oefening loslaat.
 5. Oefeningen met de medicine bal hebben een laag risico op blessures.

 

Je begrijpt dat medicine ballen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Ze zijn daarom verkrijgbaar in allerlei gewichten en vormen. Er zijn gewone ballen verkrijgbaar, maar ook medicine ballen aan een touw.

 

De populariteit kan worden verklaard door het feit dat de medicine bal een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan je training, doordat je met de bal een dynamische training kan opbouwen waarbij je verschillende spieren gebruikt, in tegenstelling tot traditionele krachttraining.

 

Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste medicine bal?

Mijn advies is om verschillende medicine ballen te gebruiken. Het gemiddelde gewicht wat je zult gebruikt is waarschijnlijk een medicine bal van 2 kg tot 5 kg. Ik raad je aan om te starten met ballen van 2 kg en 4 kg. Bij sommige oefeningen kun je een zwaardere bal gebruiken. Dit is iets om rekening mee te houden bij het kiezen van de perfecte bal voor jouw trainingsoefeningen, trainingsdoel en trainingsschema.

De medicine ballen van FDSports

Bij FDSports verkopen we medicine ballen van twee merken:

Beide merken zijn van goede kwaliteit, maar bieden twee verschillende typen ballen met een andere structuur. Welke spreekt jou het meest aan?

De ballen zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en zijn ook verkrijgbaar aan een touw, om een extra dimensie te geven aan je oefening.

Net als bij een stabiliteitsbal, gebruik je bij een training met een medicine bal met name je rug en buikspieren. Daarom is het erg belangrijk dat je een gewicht kiest dat je aankan. Wanneer je traint met een te zware medicine bal zonder dat je spieren sterk genoeg zijn, riskeer je een blessure. Met de medicine bal kun je ook je rompspieren trainen om een sterker lichaam te hebben tijdens dagelijkse activiteiten.

Oefeningen met de medicine bal

Bij sommige sportmiddelen of fitnessproducten heb je geen idee hoe je ermee moet beginnen of hoe je het kunt integreren in je routine. Dit kan verwarrend zijn. Misschien herken je dit en heb je zelf altijd raar naar de medicine ballen in de sportschool gekeken.

Het leuke aan de medicine bal is dat je aerobics oefeningen kunt doen (de bal heen en weer gooien) of je kunt het gebruiken bij een krachttraining. Lekker divers dus.

De medicine bal is hiermee een zeer dynamisch trainingsmiddel voor een leuke en effectieve training.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  FD Sports 9.1 / 10 - 9,1 Reviews @ Webwinkelkeur
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »