Terug

Tips: Hoe begin ik een Bootcamp?

Tips: Hoe begin ik een Bootcamp?

Het is fantastisch om met dit weer een Bootcamp Coach te zijn. Motiveer mensen, stimuleer ze en zorg dat ze er alles uit halen. Het is heerlijk om erop uit te gaan en te sporten in de buitenlucht. Waar moet je aan denken bij het opstarten van je eigen Bootcamp?

Ik geef je 10 tips waarmee jij de perfecte Bootcamp kan samenstellen.

 1. Ga naar Buiten!

Geen maandelijkse kosten voor de sportschool of een zaaltje huren, geen hoge kosten maken terwijl er nog niet genoeg betalende Bootcampers zijn, maar lekker naar buiten in een park of op een grasveldje bij jou in de buurt. De zon komt namelijk voor niets op!

2. Maak een schema die voor jou werkt

Maak een schema die goed past bij je werktijden, je verantwoordelijkheden en je gezin. Als je geen ochtendmens bent en moeilijk uit bed komt, plan dan niet ’s ochtends een Bootcamp. Je houdt er niet van en dan gaat het niet werken. Kies een moment dat er bijvoorbeeld meer leeftijdsgenoten in het park zijn of wanneer je met vrienden kan sporten. Dat is leuk!

3. Denk klein en groei!

Begin met 2, 3 of 4 klasjes per week. Wanneer deze goed lopen kan je ze gemakkelijk uitbreiden naar meer klassen.

4. Gebruik de spullen dit je hebt

Je hebt geen dure apparaten nodig om te sporten. Kies enkele veelzijdige apparaten waar je verschillende oefeningen mee kan doen en vul deze aan met oefeningen waarbij je de elementen in het park kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld een boomstam, een bankje, een lantaarnpaal. Kijk om je heen en wees creatief.

Gebruik de Agility Sport Horden bij jouw Bootcamp training voor diverse oefeningen. Met behulp van de horden kan je verschillende energieke oefeningen doen. Bijvoorbeeld energieke oefeningen met meerdere elementen, of push-ups op de horden. De trainingsstang kan je ook op andere elementen leggen om er overheen te springen of onderdoor te kruipen. Met de hoedjes kan je gemakkelijk een parkoers aanleggen. De heuvel op, om het hoedje heen en weer terugrennen. Kortom: zeer veelzijdige hulpmiddelen die je kan combineren en waarmee je met behulp van de elementen een mooie training kan uitstippelen.

https://www.fdsports.nl/horden-set-5-horden-rood.html

5. Denk vooruit

Plan de Bootcamp vooruit zodat mensen genoeg tijd hebben om zich in te schrijven. Iedereen heeft tegenwoordig een volle agenda, dus wees er op tijd bij. Plan de training en de oefeningen van tevoren en haal het meeste uit de materialen die je hebt. Zo hoef je niet te veel mee te slepen.

De weerstandsgordel is hét workout-middel van vandaag! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor zeer effectieve oefeningen met de weerstandsgordel. Deze elastische gordel is een perfect middel bij oefeningen met weerstand, kracht, explosiviteit, uithoudingsvermogen en onderlichaamkracht. Een persoon doet de gordel om en de andere houdt het vast of je bindt dit einde vast aan een element, zoals een lantaarnpaal. Je kan ook de gordel vastbinden aan een element en je benen of armen trainen.

https://www.fdsports.nl/weerstandsgordel.html

6. Wees consistent

Zelfs als maar één persoon zich heeft ingeschreven voor je klas, geef de klas en doe het met plezier. ‘The show must go on’. Zeg de klas niet af, maar ga door. Het aantal Bootcampers zal vanzelf groeien. Je moet er zijn en altijd enthousiast blijven.

7. Social media

Promoot je Bootcamp op Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, enz. Zorg dat je er bent. Post elke dag en maak foto’s. Vraag je vrienden en familie om je posts te liken en te delen. Share is care. Maak mensen enthousiast en benieuwd naar jouw Bootcamp.

8. Eerste klas = gratis

Biedt de eerste Bootcamp gratis aan voor nieuwe Bootcampers en geïnteresseerden. Op deze manier zitten ze nog nergens aan vast, kunnen ze het uitproberen en kan jij ze overtuigen. Ze zullen terugkomen en ervoor willen betalen.

Agility Sports Mini Horden zijn weer zo’n multifunctioneel Bootcamp element. Snelheid, kracht en explosiviteit. Natuurlijk kan je er overheen springen. Dit kan je moeilijker maken met een element tussen de voeten. Of kruip eronderdoor, gebruik ze voor het opdrukken of neem ze op in een parkoers. Ze zijn makkelijk mee te nemen naar het park in de speciale horden tas.

https://www.fdsports.nl/agility-sports-mini-horde.html

9.Regel je zaakjes goed

Heb je een goed dekkende verzekering? Heb je een vergunning nodig om een Bootcamp te geven in het park bij jou in de buurt? Zoek het even uit zodat het je niet achteraf verrast wordt wanneer je Bootcamp klassen aan het groeien zijn.

10. Wees geweldig!

Ze komen er voor jou, voor jouw training, voor jouw motivatie en enthousiasme. Geef ze dit. Je weet precies wat je moet doen. Geef ze alles wat ze nodig hebben. Motiveer ze, maar zorg vooral voor het plezier in de Bootcamp, want dát is het leukste element.

Heel veel succes en vooral veel plezier bij jouw Bootcamp!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    FD Sports 9.1 / 10 - 9,1 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »